INFO DAN HBOR-a 30.01.2019. KRK

Objavljeno: 23.01.2019.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG-om Kvarnerski otoci  organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović Stančić koji će se održati u prostorijama LAG Kvarnerski otoci, Krk, Vršanska 14, u srijedu 30.01.2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.

pročitaj ostatak… »

GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA PGŽ

Objavljeno: 07.01.2019.

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Primorsko-goranske županije u 2019. godini :

PLAN NATJEČAJA 2019

 

Čestitke Cresu!

Objavljeno: 03.01.2019.

Grad Cres proslavio je 2. siječnja Dan Grada povodom blagdana Sv. Izidora (Sidra) zaštitnika grada Cresa. Tim povodom održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u polivalentnoj dvorani Osnovne škole Frane Petrića. Pozdravne govore održao je predsjednik gradskog vijeća Marčelo Damijanjević kao i gradonačelnik Kristijan Jurjako koji je u svom govoru izložio realizirane projekte, te projekte koji se planiraju provesti u 2019.godini. Sjednici su prisustvovali čak tridesetak gradonačelnika i načelnika iz svih dijelova Hrvatske, te predstavnici Vlade predvođeni Ministrom Olegom Butkovićem, 4 saborska zastupnika te župani Primorsko-goranske i Međimurske županije.

pročitaj ostatak… »

ProBodul.Net (Projekt osvješćivanja za bezbrižno odrastanje djece uz nove elektroničke tehnologije)

Objavljeno: 17.12.2018.

ProBodul.Net je projekt LAG-a Kvarnerski otoci koji je proveden sa svrhom osvješćivanja učenika, roditelja i nastavnika o pozitivnim i negativnim aspektima medija u suvremenom društvu. Naime, u današnje vrijeme djeca se u sve ranijoj dobi počinju služiti internetom koji postaje njihovo osnovno sredstvo socijalizacije – razmjene informacija i razvoja međusobnih odnosa, ali istovremeno donosi i niz rizika: pojavu elektroničkog nasilja i govora mržnje na internetu, stvaranje teže kontroliranih uvjeta koji omogućuju dječju pedofiliju, mogućnost razvijanja ovisnosti o elektroničkim medijima te, općenito, zdravstvene probleme povezane s prekomjernom uporabom elektroničkih uređaja i medija.

pročitaj ostatak… »